Bedrijfsprofiel Historie Vestigingen
Voorbeeldcases
Contact Vacatures Route

Historie

Met de vervaardiging van uiteenlopende producten is de historie van het bedrijf Hiatus op zijn minst bijzonder te noemen. In 1905 opgericht, als de bedveren-, kapok- en matrassenfabriek fa. W.W. & H.B. van der Gang.

Tot eind vijftiger jaren worden van Javaans kapok , Deense ganzenveren, roggestro uit de Friesche wouden en een gepatenteerde veerconstructie, seriematig bedden, matrassen en springbakken geproduceerd. In 1950 het bedrijf verder met de productie van scooters, de N.V. Nederlandsche Scooterfabriek Bitri. Later, in de zestiger jaren, wordt dit uitgebreid met de vervaardiging van verkoopautomaten voor snoep en sigaretten.

Wie tegenwoordig de fabriek in Dokkum bezoekt, ziet van die producten niets meer terug. Het bedrijf richt zich nu voornamelijk op de productie van matrijzen en gereedschap, waarmee andere bedrijven producten of onderdelen kunnen gieten of persen. Hoewel hi-techapparatuur veel van het menselijk handelen heeft overgenomen, is de kerngedachte altijd gebleven. Hiatus staat voor innovatie en nieuwe producten bedenken!